x

Menu

A la carte, 27/11 2019 – 21/1 2020

FÖRRÄTTER / STARTERS

Gravad Älvdalslax med saffransaioli & sallad på fänkål och gurka

Cured salmon from Älvdalen served with saffron aioli & fennel and cucumber salad

135 kr

Marras Chenin Blanc, Sydafrika 105/glas 15cl – 450/flaska

*

Renstekskanapé med lingonchutney och krossat rågbröd

Reindeer canape with lingonberry chutney and rye bread crunch

135 kr

Aphros Vinhao 2017, Vinho Verde, Portugal 110 kr/glas 15cl—500 kr/flaska

*

Rödbetscarpaccio med reduktion på hallon & balsamvinäger serveras med bär och fetaost

Beetroot carpaccio with raspberry balsamic vinegar served with berries and feta cheese

125 kr

Joseph Cattin Riesling Tradition, Frankrike 115 kr/glas 15cl—515 kr/flaska

*

Jordärtskockssoppa med rostad grönkål och torkad brioche

Artichoke soup with roasted kale and crispy brioche

125 kr

Aphros Loueiro, Portugal 105 kr/glas 15cl—475 kr/flaska

VARMRÄTTER / MAINDISHES

Pocherad torsk med Beurre Blanc på brynt smör, duchessetopp smaksatt med Västerbottensost

och gräslök

Poached cod fish with Beurre Blanc on browned butter, pommes duchesse flavoured with Västerbotten cheese

and chives

295 kr

Oxford Landing Chardonnay, Australien 115 kr/glas 18cl—430 kr/flaska

**

Helstekt Fläskfilé från Dalsbo Gård med ragu på sidfläsk & kastanjer serveras med rödvinssky

med toner av röda bär & potatisgratäng

Roasted pork tenderloin from Dalsbo Gård served with pork belly & chestnuts stew, red wine gravy

with berries tones & potato gratin

295 kr

Logan Tempranillo, Australien 120 kr/glas 18cl—450 kr/flaska

**

Stekt vildand med stuvad svartrot & konjakssky serveras med potatiskaka

smaksatt med svamp & örter (Vildand kan innehålla rester av hagel)

Fried wild duck with stewed black root & brandy gravy served with potato cake

flavoured with mushrooms & herbs (Wild duck may contain remnants of buckshot)

295 kr

Bellane Côtes du Rhône, Frankrike 120 kr/glas 18cl—450 kr/flaska

**

Risotto med kantareller och parmesan serveras med friterade kikärtsbollar och rostad tomatsky

Risotto with chanterelles and parmesan served with deep-fried chickpea balls and roasted tomato sauce

280 kr

Castello Colle Massari Rigoleto, Italien 135 kr/glas 18cl—525 kr/flaska

EFTERRÄTTER / DESSERTS

Sticky toffeèpudding med salt karamellsås serveras med vaniljglass samt färska bär

Sticky toffee pudding with salted caramel sauce served with vanilla ice cream and fresh berries

125 kr

Sweet Emotions Tuilée, Frankrike 85 kr/ glas 5cl

***

Wienernougattårta med granatäpplesorbet, apelsinsallad & rostad mandel

Vienna nougat cake served with pomegranate sorbet, orange salad & roasted almonds

125 kr

Sweet Emotions Ambrée 85 kr/ glas 5cl

***

Vaniljpannacotta med bränt socker smaksatt med sesamfrön serveras med marinerade hallon

Vanilla panna cotta with caramelized sugar flavoured with sesame seeds and marinated raspberries

115 kr

Loupiac Grande Rèserve, Frankrike 85 kr/ glas 5cl

***

Svenska gårdsostar med vår egen marmelad och knäckebröd

Swedish farm cheeses served with our own marmalade and crispbread

135kr

Pocas Tawny Port, Portugal 70 kr/ glas 6cl
***

BARMENY

Jordärtskockssoppa med rostad grönkål och torkad brioche

170 kr

*****

Dalecarlias högrevsburgare – 220 gr med bacon & parmesankräm

serveras med vårt egenbakade briochebröd samt sötpotatispommes som smakats upp med vitlök och parmesan. bacon, cheddarost, BBQ-sås samt karamelliserad lök

Dalecarlia’s burger – 220 gr served with bacon & parmesan cream,

our own baked brioche bread, sweet potato fries flavored with garlic and parmesan, bacon, cheddar cheese, BBQ sauce and caramelized onions

195 kr

*****

Smörgåsar/Sandwish

Salamie & brie 95 kr
Ost7Cheese 75 kr
Ost & skinka/Ham & Cheece 95 kr